1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Mosselen

Mosselen

Door: ole_van_schelven

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2001

Ingrediënten 4 personen


2 kilo verse mosselen, 400 gram mosselgroente, 1 teentje knoflook, 1 grote citroen, 1 zakje verse koriander.



Mosselen met citroen en koriander

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mosselen goed onder koud stromend water afspoelen. Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken. Sluit de mossel niet, dan verwijderen. Mosselgroente onderin de pan strooien. Knoflook pellen, grof hakken en op groente leggen. Mosselen toevoegen en hierbij scheut water schenken. Mosselen afgedekt koken tot alle exemplaren geopend zijn (ongeveer 7 minuten). Citroen dik schillen en partjes met scherp mes tussen vliesjes uitsnijden. Koriander fijn hakken. Mosselen met schuimspaan uit de pan scheppen en over vier diepe borden verdelen. Citroen enn koriander over de mosselen verdelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ole_van_schelven
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top