1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Nasi

Nasi

Door: sloetjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2001

Ingrediënten 2 personen


Zilvervliesrijst(reform) bakje champignons, halve courget, rode, groene, gele paprika, 1 prei, 1 spaanse peper, 1 ui, 150 gr. tauge, zout, ketjap manis, curry/ketshup, 500 gr gehakt, pakje nasi speciaalkruiden


Verder heb je nodig


Pan, wok


Lekkere smeuige nasi en erg gezond

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alle groenten aan kleine stukjes snijden en wassen

Bereidingswijze

Zilvervliesrijst koken in een pan met ruim water, alle groentes aanfruiten in de wok, eruit halen, dan de champignons bakken en op het laatst de tauge even meebakken. Uit de wok halen, dan het gehakt rul bakken. Ondertussen de nasi speciaalkruiden met een beetje warm water aanlengen en bij het gehakt doen als dit gebakken is. Alle groenten bij het gehakt doen en nog even 5 min. zachtjes door laten bakken. Als de zilvervliesrijst gaar is afgieten en alle groenten gehakt erdoor mengen. Een scheut ketjap en kurry/ketshup erdoor tot alles goed gemengd is.Even 5 min. laten staan en voor het serveren nog en keer goed omscheppen.

Serveertip

Een verse slasalade is er heerlijk bij



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sloetjes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top