Rode Koolstamppot Met Gebakken Appeltjes

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2001


Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
3 appels (Jonagold of Elstar)
1 zak rode kool (300 g)
1eetlepel azijn
75 g boter
3 kruidnagels
1 laurierblaadje
600 g aardappels
zout
(versgemalen) peper
75 ml melk
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Appels schillen. 1 Appel in blokjes snijden, andere appels in plakjes snijden. In pan rode kool met 1 dl water, azijn, 1 eetlepel boter, kruidnagels, laurierblad en appelblokjes in ca. 30 minuten ( zachtjes gaar stoven. Intussen aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In pan met weinig water en snufje zout aardappels in 10 a 15 minuten gaar koken. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten en appelplakjes ca. 2 minuten bakken, regelmatig keren. Bestrooien met peper. Uit rode kool laurier en kruidnagels verwijderen. Aardappels afgieten, met pureestamper fijnstampen en met melk en boter tot smeu?ge puree roeren. Rode kool erdoor scheppen en geheel al roerend op zacht vuur door en door heet laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Appelplakjes erop leggen.

Serveertip

Bevat per eenpersoonsportie: 590 kilocalorieen eiwit 10g-vet31 g koolhydraten 67g

Wijn NiersteinerGutes Domtal

Laatste reacties

knier avatar
knier 19-04-2001

bedankt, heerlijk gerecht. knier.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten