Chocoladeflensjes

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-03-2001

Chocoladeflensjes met hazelnotenroom

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
75 gram bloem,1 eetl.cacaopoeder,mespunt zout,1 ei,250 ml. melk,40 gr. boter,1/4 l. slagroom,2 eetl.suiker,1 dikke rep melkchocolade met hazelnoot,chocoladesaus (uit een flesje of van mijn recept:PEREN UIT DE OVEN)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het cacaopoeder en het zout in een kom. voeg het ei en de melk toe en meng dit tot een glad beslag. Laat ca. 30 minuten rusten en roer er dan de gesmolten boter door. Bak in een pan 8 dunne flensjes en laat ze afkoelen. maak de chocoladereep fijn in een keukenmachine of rasp hem.
Klop voor de vulling van de flensjes de slagroom stijf. Schep de chocoladerasp door de slagroom. Verdeel de room over de flensjes en rol ze luchtig op. doe op elk bordje twee flensjes en giet hier chocoladesaus over.

Serveertip

hak wat losse hazelnoten niet te fijn er garneer de flensjes daar extra mee

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten