Suikerbrood

  • Brood
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-03-2001

Suikerbrood


De enige echte...

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr bloem

10 gr zout

3 gr kaneel

3 eetl. gembervocht en melk, samen 2 dl

25 gr gist

75 gr boter

2 eieren

100 gr kandijsuiker of suikerklontjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak van de bloem, het zout, de kaneel, de met lauwe melk en gembernat aangemaakte gist, de gesmolten en afgekoelde boter en de eieren een gistdeeg.
Laat het op een lauwwarme plaats ongeveer drie kwartier rijzen.
Werk nu de in stukjes geklopte kandijsuiker erdoor.
Vorm het deeg tot een brood en doe het in een dik met boter besmeerde en met grove krisalsuiker bestrooide broodvorm.
Laat het nog ongeveen een kwartiertje narijzen.
Bak het in een warme oven in een half uur gaar en bruin.

De bovenkant is dan geglaceerd door de gekaramelliseerde suiker.

Serveertip

Met een dikke laag roomboter....

Laatste reacties

anita451 avatar
anita451 08-04-2011

ook ik neem hem mee groetjes van anita

mathy48 avatar
mathy48 26-09-2004

Bedankt, ik neem het mee naar mijn pagina. Groetjes, Mathy

wisteria avatar
wisteria 08-05-2004

ben gek op suikerbrood, dank je

glash avatar
glash 02-05-2004

Ik neem je recept mee, dank je wel. Ria

zolderkamertje avatar
zolderkamertje 14-03-2001

Lekker beppe sukerbolle - ik lust het niet, maar de rest van de familie wel. Anna

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten