Suikerbrood
- Brood
- 60-120 min.
- Geplaatst op 12-03-2001
Suikerbrood
De enige echte...
Bereidingswijze
Maak van de bloem, het zout, de kaneel, de met lauwe melk en gembernat aangemaakte gist, de gesmolten en afgekoelde boter en de eieren een gistdeeg.
Laat het op een lauwwarme plaats ongeveer drie kwartier rijzen.
Werk nu de in stukjes geklopte kandijsuiker erdoor.
Vorm het deeg tot een brood en doe het in een dik met boter besmeerde en met grove krisalsuiker bestrooide broodvorm.
Laat het nog ongeveen een kwartiertje narijzen.
Bak het in een warme oven in een half uur gaar en bruin.
De bovenkant is dan geglaceerd door de gekaramelliseerde suiker.
Serveertip
Met een dikke laag roomboter....
Laatste reacties
ook ik neem hem mee groetjes van anita
Bedankt, ik neem het mee naar mijn pagina. Groetjes, Mathy
ben gek op suikerbrood, dank je
Ik neem je recept mee, dank je wel. Ria
Lekker beppe sukerbolle - ik lust het niet, maar de rest van de familie wel. Anna