1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gebakken Niertjes

Gebakken Niertjes

Door: gerard-erica

  • Nederlands, Brood
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-03-2001

Ingrediënten


150 gram varkens niertjes per persoon, peper, zout , kerrie
roomboter of bakboter/margarine
boterhammen


Verder heb je nodig


Schaal om in te spoelen
koekepan
scherp mes


Ontdek meer:

Voorbereiding

Het in dunne plakjes snijden van de nieren
plak dikte van 3a'4 mm . Deze in de schaal doen en goed spoelen!!( nieren zijn afvalverwerkers/zuiveraars van bloed!)
tijd: ongeveer 10 minuten in licht stromend koud water tot er helder water is / wel regelmatig even omroeren/scheppen!
goed uitlaten lekken en klaar voor het bakken!

Bereidingswijze

Boter in de koekepan bruin laten worden ,
niertjes er in , omscheppen en kruiden.
tijdens bakken om blijven roeren tot ze gaar / doorbakken zijn.
tussentijds 1 a'2 boterhammen smeren .

brood beleggen met de gebakken niertjes
EET smakelijk.

Serveertip

Glas melk
als brood: tijgerbrood(wit)liefst nog warm!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerard-erica
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top