Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gebakken Niertjes

Gebakken Niertjes

Door: gerard-erica

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-03-2001

Ingrediënten


150 gram varkens niertjes per persoon, peper, zout , kerrie
roomboter of bakboter/margarine
boterhammen


Verder heb je nodig


Schaal om in te spoelen
koekepan
scherp mes


Ontdek meer:

Voorbereiding

Het in dunne plakjes snijden van de nieren
plak dikte van 3a'4 mm . Deze in de schaal doen en goed spoelen!!( nieren zijn afvalverwerkers/zuiveraars van bloed!)
tijd: ongeveer 10 minuten in licht stromend koud water tot er helder water is / wel regelmatig even omroeren/scheppen!
goed uitlaten lekken en klaar voor het bakken!

Bereidingswijze

Boter in de koekepan bruin laten worden ,
niertjes er in , omscheppen en kruiden.
tijdens bakken om blijven roeren tot ze gaar / doorbakken zijn.
tussentijds 1 a'2 boterhammen smeren .

brood beleggen met de gebakken niertjes
EET smakelijk.

Serveertip

Glas melk
als brood: tijgerbrood(wit)liefst nog warm!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerard-erica
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top