1/2 liter ongezouten kippebouillon, 500 gram rode geschaafde bieten, 250 gram geschaafde pastinaken, 2 eetlepels suiker, 1 grote tomaat, 1 geschilde en in vieren gesneden appel, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel rode wijnazijn, 2 grote gesnipperde uien, 1 eetlepel fijngesneden dille, 1/4 theelepel zout, vers gemalen zwarte peper, 1 1/4 dl zure room.
Giet de bouillon samen met 3/4 liter water in een grote pan en breng het vocht aan de kook. Voeg de biet, pastinaken en suiker toe en laat alles met het deksel schuin op de pan 20 minuten sudderen. Pureer de tomaat en de appel in een keukenmachine of blender en voeg de puree aan de soep toe. Voeg ook het citroensap, de ui en azijn toe, leg het deksel weer op de pan en laat de soep nog 20 minuten sudderen. Roer er dan de dille, het zout en wat peper door. Garneer de soep met de zure room.