1. Home
  2. Recepten
  3. Auberginesalade

Auberginesalade

Door: nancy1977

  •  , Salade
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-03-2001

Ingrediënten


4 a 6 aubergines
3 a 4 tomaten
uien naar smaak
mayonaise: 1 eierdooier
3 dl olijfolie
peper en zout
of je neemt een pot olijvonaise



Romeens gerecht dat je kan serveren tijdens gelegenheden zoals verjaardag.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de aubergines en doe ze in een ovenschaal en zet ze in een voorverwarmde oven op 250 graden en laat ze in de oven staan tot dat ze zacht zijn geworden, tussendoor steeds even kijken. Snipper de uien en maak alvast de mayonaise. LET OP 1 kant op roeren. Als de mayo klaar is in de koelkast zetten. Wanneer de aubergines zacht zijn kun je de schil pellen en prakken met een houten lepel. Intussen de tomaten in de oven zetten tot ze zacht zijn dan de tomaten fijn maken. Alles bij elkaar voegen en goed doorroeren met een houten lepel. Naar smaak peper en zout toevoegen

Serveertip

Heerlijk op een stukje stokbrood. Evt kan je er blokjes feta kaas toevoegen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nancy1977
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top