1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Sukiyaki

Sukiyaki

Door: maajke

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2001

Ingrediënten 4 personen


250 gr.thaise rijst
zout
150gr peultjes of doperwten
3 jonge uitjes
3 eetl.sojasaus
3 eetlepelsdroge sherry
1 eetl.suiker
1 eetl.vloeibare honing
1rode paprika
olie
450 gr flinterdunne biefstukjes



Dunne plakjes biefstuk,zoetzuur klaargemaakt.u kunt er thaise rijst bij serveren,een geurige witte rijst die u tegenwoorgig in alle warenhuizen kunt kopen

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook 250 gr thaise rijst in water met een beetje zout,laat de laatste 3 min.150gr peultjes en 3 jongeuitjes indunne ringetjes meekoken.
breng voor de sukiyaki 3 eetl.sojasaus en 3 eetl.droge sherry aan de kook.
voeg er 1 eetl.suiker aan toe.
neem de pan van het vuur als de suiker gesmolten is en voeg nog 1 eetl.honing aan het sausje toe.
roerbak 1 rode paprika in fijne reepjes gedurende 1a2 min.in hete olie.
haal de paprika uit de wok en bak er heel even 450 gr flinter gesneden biefstuk in.
schep de rijst op de borden.
schik er de paprikareepjes en de plakjes biefstuk op.
nappeer met de hete saus en dien op.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maajke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top