1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. lumper gevulde kleefrijst

lumper gevulde kleefrijst

Door: antoinette_j

  • Indonesisch, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-03-2001

Ingrediënten 4 personen


500 gram rijst,
santen ongeveer 4 kopjes,
3 theelepels zout,
1 kip het vlees in stukjes snijden,
2 uien,
2 teentjes knoflook ,
5 keriminoten,
3 theelepels djineten,
1 mespuntje koenjit,
1/2 bakje fijn gemalen en geroosterd cocos,

1 stukjes seheh(citroengras),
3 theelepels suiker,
velletje bakpapier,



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De rijst opzetten,en voeg 2 kopjes santen toe.
de stukjes kip lichtbruin laten bakken met zout en koenjit.
konflook fijn malen met stukjes ui en mengen met de fijn gewreven kerimiesnoten en djinten.
doe het mengesel in een pan en voeg de andere 2 kopjes santen toe.breng aan de kook .
voeg de sereh toe ,en de suiker,en de kip dieje in kleine stukjes had gesneden of met je vingers uit lkaar getrokken hebt.
laat op middelmatig vuur en roer goed om tot er een dikke brij onstaat.

Bereidingswijze

Pak een beetje rijst doe er wat vulling op ,en een beetje cocos erop en maak er een dik rolletje van.
wikkel dit in bakpapier ,of in een bananeblad zoals de mensen het zelf doen.
doe de rest op dezelfde manier .
en dan heb je vanzelf een heel lekker tussen doortje.

Serveertip

Als je het een beetje warm maakt vindt ik zelf een beetje lekkerder.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antoinette_j
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top