Moksi Alesi Met Vis

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-03-2001

(Surinaams hoofdgerecht voor 4 personen)

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gram rijst, 250 gram kabeljauw (is gezoute gedroogde kabeljauw), kokosmelk van 1 kokosnoot (of blikje), 0,75 liter water, 1 eetlepel olie, 1 ui zwarte peper 1 madam janet (peper), 1 bouillonblokje of zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De kabeljauw in koud water zetten (ontzouten), het water een paar maal verversen. Of opkoken (net als soepvlees een aantal uren). De vis schoonmaken en in stukjes snijden. De ui snipperen en in de olie bruin bakken. De kabeljauw en het water erbij doen. Het geheel laten koken tot vis gaar is. De kokosmelk erbij doen en proeven zonodig een bouillonblokje of zout toevoegen. De rijst toevoegen bestrooien met zwarte peper en omscheppen. (zonodig wat extra water toevoegen). De hele peper erop leggen. Zodra alles kookt vuur laag draaien. Het geheel moet wel blijven koken. Na 30 min. voorzichtig omscheppen en zachtjes laten koken tot het geheel gaar is. (circa 45 minuten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten