Brandnetelsoep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 10-03-2001
Onkruidsoep? Nee, juist zeer waardevolle soep!
Ingrediënten 4 personen
250 gram jonge brandnetelblaadjes (topjes), 1 liter heldere groenten-bouillon (zelf getrokken of van blokjes), 1 sjalotje, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel olie of margarine, beetje verse marjolein of 1 theel. gedroogde, zout en peper.Benodigdheden
Pan met dikke bodem, scherp mes, garde.Voorbereiding
De brandnetelblaadjes goed wassen. Met een scherp mes fijnhakken (Niet snijden!). Sjalotje pellen en fijnsnijden.
Bereidingswijze
Verhit de olie (of smelt de margarine) in de pan. Fruit hierin de sjalot. Voeg de brandnetel toe en laat deze onder voortdurend roeren smoren. Giet de bouillon erbij. Voeg eveneens de tomatenpuree en de verse marjolein toe. Laat het geheel nog 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Afsmaken met zout en peper.(Heb je 'n bouillonblokje gebruikt smaak dan af met minder zout op het laatst!)
Serveertip
Geef deze waardevolle soep met soldaatjes of in dobbelsteentjes gesneden, in olie gebakken wittebrood. Garneer af met een beetje fijngesnipperd brandnetelblad.
Laatste reacties
Wij maakte deze soep tijdens biologieles, maar ook brandnetelpannekoekjes. Heerlijk. De soep was ook echt een lekkernij, niet door iedereen geliefd, maar door mij zeker. Ik zal hem favoriet zetten. Ga hem zeker weer eens maken. Groetjes Jose.
Brandnetel is zeeeeeeer gezond, wat nu ook kan is hetzelfde met dovenetel doen heb je een nog gezonder soepje. gr Martijn