1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Pompoenpannenkoekjes

Pompoenpannenkoekjes

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-03-2001

Ingrediënten 6 personen


*1 stuk pompoen(ca.600gr)*250 gr bloem*zout*ca.150 gr suiker*1/4 L. melk*1 ei*1 tl vanille-aroma(flesje, McCormick of Baukje)*1 tl kaneel*ca. 7 el olie*



Repa di pampuna

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Van pompoen zacht binnenste en pitjes verwijderen. Pompoen dik schillen. 300 gr. pompoen afwegen en in pan doen met 3 dl water. pompoen in ca. 15 min. zachtjes gaar koken. Boven maatbeker in zeef pompoen afgieten. 1/4 L. pompoenvocht afmeten. In mengbeker pompoen pureren of door zeef wrijven.

Bereidingswijze

Schaal voorverwarmen. In kom doen: bloem, 1/2 tl zout en 125 gr suiker. Melk erdoor roeren. Al roerende afgemeten pompoenvocht erdoor roeren tot glad mengsel. Pompoenpuree erdoor roeren. Onder flink roeren, ei, vanille-aroma en kaneel toevoegen. In grote koekenpan olie verhitten. Met juslepel 3 bergjes beslag in koekenpan scheppen. Bakken tot bovenkant bijna droog is. Keren en onderkanten snel goudbruin bakken. Op warme schaal laten glijden en warm houden. Op zelfde manier nog ca. 27 pannenkoekjes bakken. Telkens beetje olie in de pan verhitten. Pannenkoekjes bestrooien met suiker.

Serveertip

U kunt de pannenkoekjes besmeren met jam. Of bestrooi ze met geraspte kaas en geef ze als lunchgerecht.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top