1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Couscous
  6. Couscous Met Vlees,Groenten En Dadels

Couscous Met Vlees,Groenten En Dadels

Door: ronnie_r_t_h

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-03-2001

Ingrediënten 6 personen


250 g kalfslapjes *
250 g runderbraadworst *
1 winterwortel *
1 courgette *
1 aubergine *
Zout *
2 uien *
4 lente-uitjes *
200 g dadels *
1 citroen *
2 tomaten *
400 couscous *
1 klein pakje diepvries tuinbonen *
Olijfolie *
2 tl paprikapoeder *



Lekker Couscous!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kalfslapjes in dobbelstenen en de braad in plakjes.
Snijd de wortel en de ongeschilde courgette in plakken van 1 cm dikte.
Snijd de ongeschilde aubergine in blokjes.
Leg deze blokjes in een vergiet en bestrooi ze met zout.
Snipper de gepelde uien.
Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.
Gebruik ook het groene gedeelte.
Ontpit de dadels.
Snijd de citroen in plakjes en de tomaten in partjes.

Bereidingswijze

Week de couscous 3 minuten in een met water gevulde kom.
Doe de couscous in een zeef en laat uitlekken.
hang de zeef met couscous boven een pan kokend water.
Dek de couscous met een deksel of groot bord af.
Stoom de couscous in circa 25 inuten gaar.
Bereid in die tijd de groenten.
Kook de tuinbonen beetgaar.
Druk het vocht uit de aubergineblokjes en bak ze in olijfolie op een vrij hoog vuur lichtbruin.
Schep ze uit de pan en bak vervolgens de courgette-en wortelplakken in enkele minuten beetgaar.
Fruit de ui zacht en glazig.
Doe alle gebakken groenten in een kom.
Bak de kalfslapjes in ongeveer 10 minuten in olie gaar.
Bak de plakjes runderbraadworst in circa 15 minuten op middelmatig vuur rondom bruin.
Schep de groenten,het vlees en de dadels door de couscous.
Breng op smaak met zout.
Doe de couscous in een grote schaal en strooi er paprikapoeder over.
Garneer dit gerecht met partjes tomaat,lente-ui en citroenplakjes.

Tip:Het kafsvlees en de runderbraadworst kunt u vervangen door kipfilet en lamshaas.

Bereidingstijd: ca.45 minuten.

Serveertip

Wijntip:
Leuk gerecht dat een jonge rode wijn verdient:jonge Chianti uit Toscane of een Valpolicella uit Veneto zijn hier de geslaagde disgenoten(16-18?C).



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronnie_r_t_h
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top