Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Bami

Bami

Door: lynneke

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-03-2001

Ingrediënten 4 personen


Peper en zout,1/2 kipfilet, 1 ui, 1/2 bussel raapjes, 2 wortels, 1 koffiel. currypoeder, 1 bouillonblokje, 2 soeplepels olie (olijf of arachide), 150 gr bami (laten weken in lauw water), 10 tot 15 gedroogde champignons (shi take)(deze een half uur laten weken in koud water), 1 busseltjes lenteuitjes, 1 stengel soepprei, 1 koffielepel donkere soyasaus



Met kip, chinese champignons en raapjes

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bami en de gedroogde champignons laten weken in water.De raapjes schillen en in staafjes snijden, zo ook de worteltjes. De ui en prei in schuine stukjes snijden. De kippefilet in reepjes snijden. In de wok 2 soepl. olie verhitten, en hierin de met currypoeder gekruide kip dichtschroeien. Vervolgens ui, prei, champignons, worteltjes en raapjes toevoegen, dit alles roerbakken (men kan er evt. ook nog bamboescheuten bijdoen). De geweekte bami toevoegen en samen roerbakken.Soyasau en bouillonblokje toevoegen. Warm opdienen overstrooid met het gesnipperde lenteuitje.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lynneke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top