Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Anguille De Provence

Anguille De Provence

Door: ednetten

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-03-2001

Ingrediënten 4 personen


600gr paling, 200gr ui gesnipperd, 4 tomaten ontveld-ontzaad-brunoise, 250gr champignons in plakjes, plukjes peterselie ter garnering,
2t knoflook geperst, bouquet-garni: laurier-
peterseliestengels-thijm, 150gr tomatenpuree,
2.5dl visfumet, 1dl droge witte wijn (of room), bloem, pezo, 1el olijfolie extra vierge.



Gebakken paling op provencaalse wijze

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. paling grondig reinigen, stropen, drogen,
instukjes van 3cm snijden
2. tomaten emonderen en concasseren
3. uien eminceren
4. champignons eminceren
5. bloem kruiden met pezo

Bereidingswijze

6. paling door de gekruide bloem halen
7. olijfolie verhitten en de palingstukjes aanfruiten
8. ui toevoegen en licht kruiden met pezo
9. tomateren met de puree
10. blussen met witte wijn en fumet
11. bouquet garni samenstellen, toevoegen en zacht laten sudderen
12. ondertussen champignons even opbakken en dan toevoegen
13. na 10 minuten de tomatenbrunoise en de geperste knoflook toevoegen
14. verwarmen, afsmaken, evt bijkruiden

Serveertip

Midden op groot bord het garnituur
paling bovenop schikken
garneren met plukjes peterselie
chateauneuf-du-pape



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ednetten
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top