Chocoladeflan

  • Nederlands, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-03-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr pure chocolade,
5 eidooiers,
75 gr suiker,
2 dl slagroom,
3 eetl cacao likeur,
boter voor invetten,
5 eetl gemalen kokos
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 ovenvaste vormpjes

Bereidingswijze

verwarm de oven voor op 150 graden(hete lucht 135 graden),
smelt de chocolade au-bain-marie en laat hem afkoelen.
klop de eidooiers met de suiker tot een schuimige massa.
klop de slagroom lobbig,
roer de slagroom en de gsmolten chocolade voorzichtig door het eimengsel.
voeg naar smaak een beetje likeur toe.
vet de vormpjes in en verdeel het chocolademengsel erover,
laat ze midden in de oven in ca 1 uur gaar worden.
laat de flans afkoelen en stort ze .
rooster de kokos in een droge koekenpangoudbruin en garneer hier de flans mee.

Serveertip

de likeur kan vervangen worden door 3 eetl sterk gezette koffie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten