1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. speculaas

speculaas

Door: lynneke

  • Belgisch, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-03-2001

Ingrediënten 6 personen


1 kg zelfrijzende bloem, 500 gr boter, 700 gr suiker (voor de helft bruine), kaneel, 2 eieren, 1 likeurglaasje water of cognac.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kneed bloem, boter, suiker, kaneel, eieren en water door elkaar. Laat een nacht op een koele plaats rusten. Bewerk nogmaals en meek er een rol van waarvan je schijven snijdt die je in lichtjes met bloem bestoven vormen drukt. Bak in de oven op 175?C tot 200?C. (zie tijdig na, want speculaas verbrandt vlug)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lynneke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top