1. Home
  2. Recepten
  3. Satesaus

Satesaus

Door: brinxma

  •  , Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-03-2001

Ingrediënten


Pot pindakaas van 700 gr.
1 grote ui
10 teentjes knoflook
trassie
zoete ketjap
2 eetlepels suiker
gembersiroop
aziatische kruiden zoals djahe,djinten,serehpoeder,loas,ketoembar
sambal of gemalen peper
olie


Verder heb je nodig


Staafmixer
keukenmachine
hapjespan of grote koekepan (met anti-aanbaklaag is aanbevolen)
houten spatel


Een heerlijke pittige satesaus, klaar in een halfuurtje en wekenlang houdbaar

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de ui en de knoflook zo fijn mogenlijk, of maak het fijn met de keukenmachine. trassie naar keuze, het stinkt enorm maar smaakt heerlijk. een eetlepel is voldoende.

Bereidingswijze

Fruit de ui, knoflook en trassie aan in de olie (geen olijfolie!) voeg de sambal of gemalen peper toe (ik gebruik Madam Jeanet) en laat even sudderen. Laat het vuur niet te hoog, anders verbrand alles. voeg de kruiden toe, van alles een flinke snuf. laat weer even sudderen en giet er royaal sojasaus over. voeg de suiker en en flinke scheut gembersiroop toe en laat nog een minuutje doorsudderen. giet het mengsel in een kom en zet de staafmixer erop. deze handeling is niet per se nodig maar geeft wel een mooi glad resultaat. giet het mengsel terug en zet het gas zo laag mogenlijk en voeg de pot pindakaas toe met een spatel. goed doorroeren en de satesaus is klaar. handig is om alles terug te doen in de pot, van wat er dan in de pan overblijft heeft u genoeg voor 4 personen. wel aanlengen met water of melk natuurlijk!
experimenteer rustig met de hoeveelheden van de ingredienten, deze satesaus kan niet mislukken!

Serveertip

Kan natuurlijk overal bij gebruikt worden maar ook erg lekker "onaangelengt" op brood!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brinxma
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top