Chili Con Carne

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-03-2001

Deel dit recept

Ingrediënten
Recept voor chili,

Rode of zwarte en adukibonen een nacht weken.
Met het weekwater, een theelepel zeezout en bonenkruid opzetten, in 11/2 uur gaar koken.

Rundergehakt in eigen vet rul bakken
Uien of sjalotjes snijden en aanbakken
Champignons meefruiten
Tomatenpuree, gezeefde tomaat of tomatensaus toevoegen.
Twee theelepels gemberpoeder erbij
Een theelepel chilipeper, niet te scherp.
De saus 20 minuten zacht laten sudderen.

Vlak voor het eten de saus en de bonen mengen, 10 minuten doorkoken.

Opdienen met stokbrood, rauwkost of rijst.
Ook lekker is om rijst door de bonen te doen.

Voor een vegetarische maaltijd kan het vlees helemaal door champignons vervangen worden.
Boodschappen bestellen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten