1. Home
  2. Recepten
  3. Kinderkeuken keuken
  4. Porridge(Engelse Havermoutpap)

Porridge(Engelse Havermoutpap)

  • Kinderkeuken, Ontbijt
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-03-2001

Ingrediënten 2 personen


Dit hebt je nodig:
380 ml water *
6 niet-afgestreken el havervlokken *
1 snufje zout *

2 tl boter *
Koude melk of zoete room *
suiker of honing *
rozijnen en gehakte noten.


Verder heb je nodig


Dit keukengerei mag niet ontbreken:
1 middelgrote pan *
1 maatbeker *
1 eetlepel *
1 houtenlepel *
1 theelepel *
2 soepborden .


Voor 2 vroegspoken!
Zoiets lekkers krijgen engelse kinderen iedere morgen als ontbijt!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meet het water af met behulp van de maatbeker,giet het dan in de pan en breng het op de hoogste stand aan de kook.
Zodra het water begint te borrelen,doe je de havermout erin en roer je met de houten lepel.
Zet het fornuis op een gemiddelde stand en laat de havermout 10 minuten zachtjes koken.
Gebruik je grof havermeel,laat dat dan 20 minuten pruttelen.
Vergeet niet af en toe in de pap te roeren om aanbranden te voorkomen.
Doe een snufje zout bij de havermoutpap.
Een snufje is zoveel als je tussen duim en wijsvinger kunt pakken.
Probeer met een theelepel of de porridge al gaar is.
Verdeel de pap dan met een eetlepel over de beide soepborden,druk met de bolle kant van de lepel een kuiltje in het midden en leg daar de boter in.
Omdat porridge alleen maar naar haver smaakt,zet je een kannetje koude melk of zoete room,een schaaltje suiker of honing en een bakje met rozijnen en gehakte amandelen of hazelnoten op tafel.
Iedereen kan zichzelf dan naar keuze bedienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anthony_h


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anthony_h
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top