1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Kip Kerrie

Kip Kerrie

Door: ingridmaria

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-03-2001

Ingrediënten 1 personen


60 gram rauwe zilvervlies rijst, 120 gram kipfilet, 5 gram olie, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, mespuntje sambal, 1/2 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 mespuntje gemberpoeder, 1 mespuntje sereh, 1 mespuntje laos, 200 gram sperciebonen, 1/2 komkommer en 2 tomaten.


Verder heb je nodig


Wok en eventueel een rijststoompan.


7,5 points volgens het weight watchers systeem

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui, snij de kip in blokjes, maak de sperciebonen schoon en was ze, was en snij de tomaat in blokjes, was en snij de komkommer in plakjes

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens instructies. Kook de speciebonen beet gaar.
Doe de olie in de pan voeg achtereen volgens knoflook, sambal, ui en kruiden toe en laat even bruinen. Dan de kip erbij doen en rondom dicht schroeien. Voeg nu de ketjap en 1 in stukjes gesneden tomaat toe. Even roerbakken en water toevoegen. Laten pruttelen tot de kip gaar is.

Serveertip

Opdienen met de sperciebonen en de komkommer en tomaat.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridmaria
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top