Brandnetelsoep

  • Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-03-2001

Schud de winter van je af. Haal de lente in huis. Fris, jong, licht: dat is deze voorjaarssoep.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram brandnetelblaadjes, 1 liter eigengemaakte heldere (groenten)bouillon of van blokjes, 1 grote ui, 3 eetlepels neutrale of milde olijfolie, roomboter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Scherp mes, grote bak, vergiet of handcentrifuge, roestvrij stalen pan, houten lepel.

Voorbereiding

De brandnetelblaadjes wassen. (doe handschoenen aan van rubber of plastic i.v.m. het pikken). Uit laten lekken of met de handcentrifuge droogslingeren.
Snipper de ui fijn.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan en fruit hierin de uiensnippers tot ze glazig worden. Ondertussen hebben we de brandnetelblaadjes fijngehakt. (Niet snijden, want dan gaan waardevolle bestanddelen verloren!)
Voeg dit nu bij de ui en laat dat samen ongeveer 5 minuten smoren. Doe de bouillon erbij en laat het geheel nog een kwartiertje trekken.

Serveertip

Bij het opdienen in ieder bord of kom een klontje boter al roerend laten smelten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten