1 kip (ca. 1200 g), 1/2 kippenbouillontablet, 1 ui, 1 kg aardappelen, 750 g geschrapte wortelen, 2 takjes peterselie, zout, peper, 50 g magere spekblokjes.
Een Romertopf.
De kip in stukken verdelen.
In een steelpan het bouillontablet oplossen in 1 1/2 dl. water.
Het ui pellen en snipperen.
De aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden.
De wortelen wassen en in stukjes snijden.
De peterselie in een kopje fijnknippen.
De Romertopf ca. 10 min. in een bak met koud water zetten.
Intussen de kip inwrijven met zout en peper.
In de Romertopf de aardappelen, wortelen en de helft van de peterselie scheppen.
Dit bestrooien met zout en peper en de kip erop leggen.
Ui en spekblokjes er omheen schikken en de blouillon erover schenken.
De deksel op de Romertopf zetten en deze in het midden van de oven schuiven.
De oven verwarmen op 250 graden of gasstand 6-7.
De kip ca. 65 min. stoven.
De deksel verwijderen en het geheel nog ca. 10 min. bakken.
De kip bestrooien met de rest van de peterselie.
receptenfreak 23-07-2001
Dit lijkt me een heerlijk recept en ik neem het mee. Als ik het heb gemaakt vertel ik je wat we er van vonden.