1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kip in romertopf

Kip in romertopf

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-03-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kip (ca. 1200 g), 1/2 kippenbouillontablet, 1 ui, 1 kg aardappelen, 750 g geschrapte wortelen, 2 takjes peterselie, zout, peper, 50 g magere spekblokjes.


Verder heb je nodig


Een Romertopf.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De kip in stukken verdelen.
In een steelpan het bouillontablet oplossen in 1 1/2 dl. water.
Het ui pellen en snipperen.
De aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden.
De wortelen wassen en in stukjes snijden.
De peterselie in een kopje fijnknippen.

Bereidingswijze

De Romertopf ca. 10 min. in een bak met koud water zetten.
Intussen de kip inwrijven met zout en peper.
In de Romertopf de aardappelen, wortelen en de helft van de peterselie scheppen.
Dit bestrooien met zout en peper en de kip erop leggen.
Ui en spekblokjes er omheen schikken en de blouillon erover schenken.
De deksel op de Romertopf zetten en deze in het midden van de oven schuiven.
De oven verwarmen op 250 graden of gasstand 6-7.
De kip ca. 65 min. stoven.
De deksel verwijderen en het geheel nog ca. 10 min. bakken.
De kip bestrooien met de rest van de peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van compy


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van compy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top