tirami su

  • Grieks, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-1998

Grieks desset met mascapone, koffie en grappa.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
2 grote of 3 kleine eierdooiers
60 gr. poedersuiker
125gr. mascapone
1 bekertje slagroom
100 gr. lange vingers
1 dl. sterke koffie
2 eetl. grappa (of koffielikeur-cognac)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer
Cake vorm

Bereidingswijze

Doe de eierdooiers en de suiker in een kom en zet die in warm water(au bain marie) op laag vuur. Klop de eierdooiers met een mixer tot het mengsel blank en romig is. Af laten koelen. KLop intussen de slagroom stijf. Vermeng de dooiers met de mascapone en spatel de slagroom erdoor. Leg de lange vingers met de suikerlaag naar onder in de lengte op de bodem van een cake vorm. Roer de koffie en de drank door elkaar en sprenkel de helft over de lange vingers.
Schep de helft van het mengsel in de vorm en strijk goed glad. Leg hierop de tweede laag lange vingers en het koffie mengsel.
Hierop de rest van de creme en afdekken met de rest van de lange vingers. Dek af met folie en zet minstens 4 uur in de diepvries(of langer).

Serveertip

1 Uur voor het opdienen in de koelkast.

Laatste reacties

americana avatar
americana 10-12-1998

In de plaats van gewone koffie kan je ook esspreso maken en mengen met Ameretto. Een andere tip, giet de koffie mengsel al voor af over de lange vingers zo dat het er goed kan intrekken.

femkemireille avatar
femkemireille 27-11-1998

Hoi, Tiramisu is ITALIAANS en niet Grieks!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten