1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Opor Ajam

Opor Ajam

Door: marietje-36

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-03-2001

Ingrediënten


535. OPOR AJAM I (kip in gekruide saus)

1 kip ca. 1000 gram 2 grote uien fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngehakt 1 theelepel ketoembar
1 stukje trassi 6 kemiries fijngestampt
1 eetlepel bruine basterdsuiker 1 theelepel laos
1 spriet sereh 2 blaadjes salam
2 blaadjes djeroek poeroet 1 kopje melk
zout

Snij de kip eerst in kleine stukken. Kook ze dan in water half gaar. Fruit dan in wat olie de uien, knoflook, trassi, ketoembar, kemiries, suiker en de laos. Voeg dan de salam, djeroek poeroet, sereh en de melk toe. De stukken kip erin leggen en langzaam gaarkoken totdat de massa goed ingedikt is.



Ontdek meer:



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marietje-36
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top