Stamppot Van Chinese Kool

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1? kg. kruimige aardappels
- zout
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 Chinese kool
- 1 zakje nasikruiden (Conimex)
- 1 eetlepel olie
- 125 gr. magere spekreepjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 423,16 kcal
Koolhydraten 56,45 g
Eiwitten 13,40 g
Vetten 13,29 g

Bereidingswijze

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout gaar.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de Chinese kool schoon, snijd hem in dunne reepjes en laat de kool goed uitlekken. Schenk 1 dl. heet water op de nasikruiden.
Verhit de olie en bak de spekreepjes op een hoog vuur knapperig uit. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ze op een halfhoog vuur mee. Schep de nasikruiden met het vocht
erdoor en laat alles op een laag vuur een aantal minuten zachtjes pruttelen.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Schep de Chinese kool en het nasikruidenmengsel erdoor en verwarm alles al omscheppend op een halfhoog vuur.

Serveertip

Lekker met een bal gehakt en jus

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jvdkrol avatar
jvdkrol

Doorsturen

Home Recepten