Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Stamppot Van Chinese Kool

Stamppot Van Chinese Kool

Door: jvdkrol

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-03-2001

Ingrediënten 4 personen


- 1? kg. kruimige aardappels
- zout
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 Chinese kool
- 1 zakje nasikruiden (Conimex)
- 1 eetlepel olie
- 125 gr. magere spekreepjes



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout gaar.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de Chinese kool schoon, snijd hem in dunne reepjes en laat de kool goed uitlekken. Schenk 1 dl. heet water op de nasikruiden.
Verhit de olie en bak de spekreepjes op een hoog vuur knapperig uit. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ze op een halfhoog vuur mee. Schep de nasikruiden met het vocht
erdoor en laat alles op een laag vuur een aantal minuten zachtjes pruttelen.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Schep de Chinese kool en het nasikruidenmengsel erdoor en verwarm alles al omscheppend op een halfhoog vuur.

Serveertip

Lekker met een bal gehakt en jus



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jvdkrol
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top