Peru: Aardappelen a la Huancaina
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
* Papas a la Huancaina *
Een 'machtig' aardappelgerecht dat goed kan dienen als (vegetarische) hoofdmaaltijd.
Ingrediënten 4 personen
2 kilo aardappelen, 2 gedroogde gemalen pepers (of 1 el paprikapoeder), 3 el olijfolie, 1 ei, 2 el geraspte kaas of kwark, wat melk, zout, peper, sap van 1 citroenErbij:
1 krop sla, gesnipperde ui, hardgekookte eieren, groene olijven
Voorbereiding
De aardappelen in de schil koken (niet te gaar), schillen en warm houden.
Bereidingswijze
Een creme maken van de kaas of kwark met de melk en de pepers. Dit mengsel aanbraden in de olijfolie, van het vuur halen en het ei erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
De saus over de aardappelen gieten.
Garneren met slablaadjes, gesnipperde ui, hardgekookte eieren en olijven.