Peru: Aardappelen a la Huancaina

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

* Papas a la Huancaina *
Een 'machtig' aardappelgerecht dat goed kan dienen als (vegetarische) hoofdmaaltijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kilo aardappelen, 2 gedroogde gemalen pepers (of 1 el paprikapoeder), 3 el olijfolie, 1 ei, 2 el geraspte kaas of kwark, wat melk, zout, peper, sap van 1 citroen
Erbij:
1 krop sla, gesnipperde ui, hardgekookte eieren, groene olijven
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De aardappelen in de schil koken (niet te gaar), schillen en warm houden.

Bereidingswijze

Een creme maken van de kaas of kwark met de melk en de pepers. Dit mengsel aanbraden in de olijfolie, van het vuur halen en het ei erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
De saus over de aardappelen gieten.
Garneren met slablaadjes, gesnipperde ui, hardgekookte eieren en olijven.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pieperparade avatar
pieperparade

Doorsturen

Home Recepten