1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Chorba Lahma : Lamsbouillon met

Chorba Lahma : Lamsbouillon met

  • Marokkaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2001

Ingrediënten 4 personen


1,5 liter water - 1 Spaanse ui - 4 kardemonzaden - komijnpoeder - peper en zout - 500 gr lamsvlees - 1 handjevol Orzo (vermicelli in de vorm van vogeltongetjes) - roomboter - 1 citroen.



Een recept van Fatima Marzouki van het arabische restaurant "El Warda" in Antwerpen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng het water met het vlees aan de kook. Haal de buitenste pel van de ui en laat de 2de bruine pel om de ui zitten. Snij de ui in vieren en voeg bij de bouillon. Voeg de kruiderij aan de bouillon toe.

Bereidingswijze

Smelt wat boter in een pan en bak daarin de orzo goudbruin. Haal het vlees uit de bouillon wanneer het gaar is en snijd het in stukjes. Zeef de bouillon en houd 2 dl apart voor de Machi Kromb (zie recept). Voeg de gezeefde bouillon bij de orzo, doe het vlees erbij en laat even doorkoken tot de orzo gaar is.

Serveertip

Serveer onmiddellijk, gegarneerd met grofgesneden bladpeterselie en een partje citroen erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekentwee


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekentwee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top