kruisbessen in gelei

  • Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-03-2001


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 300 a 400 gr kruisbessen
* 2,5 dl appelsap
* 4 a 5 blaadjes gelatine
* rode bessen om te garneren.


Eventueel: Creme fraiche of slagroom, mon chou, vanillesuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de kruisbessen en verwijder evenuele ongerechtigeheden. Week voor de gelei de gelatineblaadjes in ruim koud water. Breng het appelsap aan de kook, neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes hierin op. Spoel 4 schaaltjes om met koud water en verdeel de kruisbessen op enkele exemplaren voor de garnering na over de schaaltjes. Vul de schaaltjes met de afgekoelde gelatineoplossing. Zet de schaaltjes in de koelkast om op te stijven. Stort de kruisbessengelei voor het serveren op een grotere schaal en garneer met kruisbessen, rode en bosbessen en eventueel nog extra toefjes, roomkaas gemaakt van creme fraiche of slagroom met losgeroerde Mon chou en wat vanillesuiker naar smaak.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten