1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. Bladerdeeggebakje met verse zalm

Bladerdeeggebakje met verse zalm

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2001

Ingrediënten 4 personen


150 gr zalmfilet - 1 pakje voorgerold bladerdeeg - 1 hardgekookt ei - 1 el dikke room - 2 verse kleine uien - 1 el fijngehakte bieslook - peper - zout - sla en groenten als garnituur.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180? C.

Bereidingswijze

Snij de zalm in kleine blokjes. Voeg er de gehakte uien, het in stukjes gesneden hardgekookt ei, de bieslook, de room, peper en zout aan toe. Goed mengen. Snij vier schijven uit het deeg met de hulp van een schoteltje. Schik een kwart van de vulling op een helft van zo'n schijf, maar laat de randen vrij. Doe hetzelfde met de overige drie schijven. Maak de randen vochtig met wat water en klap de gebakjes dicht. Plet de randen met een mesje en bestrijk ze met de eierdooier. Snij kleine motiefjes uit het overblijvend deeg en versier er de bovenkant van de gebakjes mee. Bestrijk ze eveneens met eierdooier. Schik de gebakjes op het bakpapier (de verpakking van het deeg) en plaats alles op de ovenrooster. Zet ze in de oven en laat ze een vijftiental minuten braden in de voorverwarmde oven.

Serveertip

Warm opdienen, met een gemengde sla.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bakbolleken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bakbolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top