Groentecurry Met Cashewnoten
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een romige curry met knapperige cashewnoten!
Ingrediënten 2 personen
roerbakolie, 2 teentjes knoflook, geraspte verse gember, 1/2 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel gemalen korianderzaadjes (ketoembar), 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 rode ui, 200 gram bloemkool of broccoli, 200 gram sperziebonen, 200 ml kokosmelk, 100 gram lichtgezouten cashewnoten.Voorbereiding
Hak de knoflook fijn en rasp de gember. Snij de ui in schijfjes of ringen. Snij de bloemkool of broccoli in kleine roosjes. Halveer en punt de sperziebonen.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok en fruit daarin de gember en de knoflook. Roer dan het kerriepoeder, de korianderzaadjes en de komijn erdoor. Schep de ui, de bloemkool of broccoli en de sperziebonen erdoor en roerbak alles 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en laat de groenten op een matig vuur in circa 5 minuten gaar worden. Schep het geheel regelmatig om. Schep op het laatste moment de cashewnoten erdoor.
Serveertip
Lekker met pandan-, basmati- of zilvervliesrijst.