1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kroketjes Met Kalsvlees

Kroketjes Met Kalsvlees

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-03-2001

Ingrediënten


200 gram dunne kalfslappen, in smalle repen gesneden; 1 dl (kalf)vleesfond, uit potje; 1 kruidenboeketje (3 takjes bladpeterselie, 1 takje verse tijm, 1 takje bladselderij, 1 klein laurierblad, 1 stukje foelie); 30 gram boter; 25 gram bloem, gezeefd; 1 dl kookroom; zout; witte peper uit de molen; snufje nootmuskaat; 1.5 eetl. fijngehakte bladpeterselie; enkele druppels limoen﷓ of citroensap; 1 ei, losgeroerd met 1 eetl. water; ca. 125 gram droog kruim van witbrood of paneermeel; (zonnebloem)olie voor het frituren.


Verder heb je nodig


Pan met dikke bodem plus een frituurpan.


Dit recept heb ik uit de krant geplukt (PZC) en dacht meteen dit is ook iets voor alle overige smulpapen, om uit te proberen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zie kolom bereidingswijze:

Bereidingswijze

Breng vleesfond en dezelfde hoeveelheid water aan de kook. Voeg het kruidenboeketje en het vlees toe.
Houd alles 30 minuten tegen de kook aan. Neem het vlees uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken en afkoelen. Zeef het kookvocht. Breng het aan de kook en laat het indampen tot er niet meer dan 1 deciliter is overgebleven. Verhit een pan met dikke bodem. Laat de boter er in smelten en roerde bloem er door. Blijf roeren tot een egale massa is verkregen. Schenk het ingedampte kookvocht en de kookroom er onder voortdurend roeren bij. Blijf roeren tot een vrij dikke gladde gebonden saus is verkregen. Laat de saus nog enkele minuten zachtjes sudderen.

Snijd of hak intussen het vlees in kleine stukjes. Voeg naar eigen smaak en inzicht zout, peper en nootmuskaat aan de saus toe. Schep daarna het vlees en de peterselie er door. Voeg limoen﷓ of citroensap toe. Stort alles op een groot koud bord. Strijk de massa glad met de bolle kant van een lepel. Laat alles volkomen koud worden. Trek daarvoor tenminste anderhalf uur uit. Vorm van de massa 8-10 kroketten. Rol ze door broodkruim of paneermeel, haal ze door losgeroerd ei en wentel ze nogmaals door broodkruim of paneermeel.

Herhaal laatste handelingen eventueel na 10 ﷓ 15 minuten.

Verhit de olie tot de blauwe walm er af komt. Bak de kroketjes, niet meer dan vier tegelijk, goudbruin en knapperig.

Serveertip

Presentatie: dien de kroketjes op een met een servet beklede schaal op. Geef ze samen met sneetjes licht geroosterd witbrood als warme voorgerechten.


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van widi


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van widi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top