1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Chocoladecake

Chocoladecake

Door: danilover

  • Nederlands,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-03-2001

Ingrediënten 4 personen


100 gram pure chocolade
( 5 eetlepels water)
100 gram zachte boter of magarine
150 gram fijne tafelsuiker
50 gram poedersuiker
4 eieren
50 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 zakje chocolade glazuur



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De chocolade in stukjes breken en in een kommetje
in een pan heet water zetten. al roerend laten smelten.
indien nodig met enkele lepels water vloeibaar roeren.
in een kom de boter met de suiker tot room roeren.
de eieren splitsen.in een kommetje de dooiers los roeren en in een straaltje bij de romige boter kloppen. de gesmolten chocolade er door kloppen. de bloem en bakpoeder zeven en door het beslag scheppen. de eiwitten zeer stijf slaan en voorzichtig door het beslag mengen.

de oven heb je al voorverwarmd op 150 graden.
een cakevorm( 1 1/2 liter) invetten en met bloem bestrooien.
beslag in de cakevorm gieten. de vorm met aluminium folie afdekken. de cake zo`n 75 minuten laten bakken.
de cake zo`n 5 minuten laten afkoelen in de vorm.
Daarna storten en verder laten afkoelen.
de chocolade glazuur aan brengen volgens de gebruiksaanwijzing



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van danilover
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top