Het maken van de Creme Pattisiere
Ingredienten: 1,5 d.l. volle melk - 12 gram custard poeder - 35 gram suiker - 25 gram eidooier - 0,5 vanillestokje opengesneden
Bereiding:
1. 1 d.l. melk met de helft van de suiker en het vanillestokje aan de kook brengen. Uitzetten en in een gesloten pan 10 minuten laten trekken.
2. Rest melk met de suiker, eidooiers en custard glad roeren.
3. Giet de warme melk al roerende op de custardmassa.
4. Terug gieten in de pan en al roerende aan de kook brengen.
5. In een platte schaal gieten en met boter licht insmeren om velvorming te voorkomen.
Zo laten afkoelen. Moet een stevige massa worden.
1. Gelatine oplossen in de kirsch
2. De creme parissiere mengen met de marsepein
3. De kirsch mengen met de marsepein
4. Als laatste de geslagen room erdoor spatelen
5. In de koeling laten opstijven