Preitaart met grijze garnalen
- Belgisch, Voorgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
2 preien - 150 gr gepelde grijze garnalen - 2 eieren - 1 dl room - 1 dl melk - 1 pakje voorgerold bladerdeeg - 30 gr boter - zout en peperBenodigdheden
een taartvorm met losse bodem van 28 cm diameter - een deegrol
Voorbereiding
Maak de preien schoon en snij ze in dunne schijfjes. Stoof de schijfjes op een zacht vuur in een cocotte met de gesmolten boter. Laat ze ruim 5 minuten hun vocht afgeven. Kruid met zout en peper en zet opzij. Ontrol het deeg en leg met papier en al in de vorm, duw goed in de hoekjes en tegen de ribbeltjes van de vorm. Plooi het teveel aan deeg naar buiten en rol over de rand van de vorm met de deegrol, het teveel valt eraf en je krijgt een mooi gekartelde taartrand. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Snijd het teveel aan papier tegen de vorm af. Verwarm de oven voor op 180? C.
Bereidingswijze
Klop de eieren en voeg er de room, de melk en de grijze garnalen bij. Giet deze bereiding over de stukken prei, weg van het vuur. Breng op smaak. Giet de preibereiding op de taartbodem, maak mooi glad en zet de vorm in de oven Laat 35 min bakken.
Serveertip
Dien warm op met een slaatje.