1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. gepocheerde kabeljauwfilet met garnalen-roomsaus,.

gepocheerde kabeljauwfilet met garnalen-roomsaus,.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-03-2001

Ingrediënten 4 personen


600 gr. kabeljauw
5 dl. vis- of kruidenbouillon (van een tablet)
1/2 dl droge witte wijn
125 ml. slagroom (of slankroom)
125 gr. roze garnalen
peper en zout
5 eetl. dille
(allesbinder)


Verder heb je nodig


Wijde pan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kabeljauwfilet in blokjes van ca. 2 1/2 cm.

Bereidingswijze

Breng in een lage wijde pan de bouillon met de wijn aan de kook.
Laat de kabeljauwblokjes hierin tegen de kook aan in ca. 5 min. gaar worden.
Neem de vis uit de pan en houd deze warm.
Schenk de helft van de bouillon uit de pan en breng de rest aan de kook.
Laat de saus iets inkoken en bindt de saus eventueel met een beetje allesbinder.
Voeg de room toe en verwarm dit.
Verwarm de garnalen in de saus (niet koken)
Breng de saus op smaak met peper en zout en bestrooi met de dille.

Serveertip

Lekker met gekookte rijst en gestoofde venkel of andere groenten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top