Gehakballetjes met kaas
- Borrelhapje
- 0-10 min.
borrelhapje
Ingrediënten
500gr gehakt,4 el. paneermeel
? 20 blokjes kaas van 1 bij 1 cm.,
1 ei
? 2 tls. kerriepoeder
1 tl. kruidnagel
peper, zout,
bakboter en olie.
Benodigdheden
koekepanVoorbereiding
Meng de gehakt, paneermeel, het ei, en de kruiden door elkaar.
Pak een kaasblokje en kneed het gehaktmengsel er om heen, maak een mooi balletje en zorg dat de kaas in het midden zit, (je kunt eventueel de balletjes tijdens het rollen even door een beetje melk halen, dan sluit het beter).
Bereidingswijze
De boter en de olie in de koekepan doen en goed heet laten worden. De balletjes er in doen en mooi bruin laten worden.
Zet vervolgen het vuur laag en laat het geheel nog 15 min. garen (afhankelijk van de grote).
Serveertip
Serveer het met mosterd voor de liefhebber.