Braziliaanse avocado`s
- Braziliaans, Voorgerecht
- 20-30 min.
De perfecte manier om uw gasten vanaf de eerste gang te verrassen!
Ingrediënten 4 personen
2 grote rijpe avocados* citroensap* zout* peper* 50 gr. paranoten, fijngehakt* 50 gr. cheddarkaas, geraspt* 2 eetl. Parmezaanse kaas* 2 afgestreken eetl. verse peterselie, fijngesneden* 2 grote, rijpe tomaten, ontveld en in stukjes* Paneermeel* 25 gr. gesmolten boter* wat paprikapoeder.Voorbereiding
Over voorverwarmen op 200 C/ gasstand 6.
Bereidingswijze
De avocados halveren, de pit verwijderen en 1. het vruchtvlees voorzichtig uit de schil scheppen. De binnenkant van de schil met wat citroensap bestrijken 2. Het vruchtvlees in stukjes snijden, besprenkelen met wat citroensap en bestrooien met zou en peper 3. Noten, kaassoorten, peterselie en tomaat toevoegen 4. voorzichtig door elkaar scheppen 5. De vulling in de avocadohelften scheppen, bestrooien met wat paneermeel en besprenkelen met gesmolten boter 6. Hierover nog wat paprikapoeder strooien en de avocados 15 minuten in de over zetten.
Bron
Vegetarisch Koken, Rebo Productions
Serveertip
1. U mag dit gerecht niet te lang van tevoren bereiden, want de avocado kan verkleuren 2. serveer met kleine salade of als hoofdgerecht met gebakken aardappelen, groeten en een salade.