Braziliaanse avocado`s

  • Braziliaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.

De perfecte manier om uw gasten vanaf de eerste gang te verrassen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 grote rijpe avocados* citroensap* zout* peper* 50 gr. paranoten, fijngehakt* 50 gr. cheddarkaas, geraspt* 2 eetl. Parmezaanse kaas* 2 afgestreken eetl. verse peterselie, fijngesneden* 2 grote, rijpe tomaten, ontveld en in stukjes* Paneermeel* 25 gr. gesmolten boter* wat paprikapoeder.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Over voorverwarmen op 200 C/ gasstand 6.

Bereidingswijze

De avocados halveren, de pit verwijderen en 1. het vruchtvlees voorzichtig uit de schil scheppen. De binnenkant van de schil met wat citroensap bestrijken 2. Het vruchtvlees in stukjes snijden, besprenkelen met wat citroensap en bestrooien met zou en peper 3. Noten, kaassoorten, peterselie en tomaat toevoegen 4. voorzichtig door elkaar scheppen 5. De vulling in de avocadohelften scheppen, bestrooien met wat paneermeel en besprenkelen met gesmolten boter 6. Hierover nog wat paprikapoeder strooien en de avocados 15 minuten in de over zetten.

Bron

Vegetarisch Koken, Rebo Productions

Serveertip

1. U mag dit gerecht niet te lang van tevoren bereiden, want de avocado kan verkleuren 2. serveer met kleine salade of als hoofdgerecht met gebakken aardappelen, groeten en een salade.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

dongwen avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten