1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Couscous-Salade

Couscous-Salade

Door: jocucina

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-02-2001

Ingrediënten 4 personen


250 gr.couscous, zout, peper, 1 teentje knoflook, 1 sjalot, 1 groene Spaanse peper, 3 eetl.olie, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 3 eetl. citroensap, 2 theel. citroenrasp.



Lekke bij de gegrilleerde zeewolf

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng 31/2 dl. water met zout aan de kook. Doe de couscous in een kom. Schenk het kokende water erover en laat de couscous enkele minuten wellen. Pel en hak de knoflook en het sjalotje. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd het in dunne ringen. Verhit 1 eetl. olie. Fruit de knoflook, sjalot, en de peper 1 minuut. Roer de couscous erdoor en bak alles al roerende ca 5 min. Roer van het vuur de rest van de olie, de peterselie, het citroenrasp en citroensap erdoor. Op smaak brengen met zout en peper. Koud laten worden.

Serveertip

Schep de salade met een vork los.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jocucina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top