1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Wontonsoep

Wontonsoep

Door: soepterrien

  • Aziatisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-02-2001

Ingrediënten 4 personen


180 gram mager varkensgehakt,
2 grote bosuitjes, fijngehakt, witte en groene gedeelten apart houden,
8 dunne plakjes gember, fijngehakt,
1 eetlepel verse korianderblaadjes, grofgehakt,
1 eetlepel waterkastanjes of bamboescheuten, gehakt ( eventueel ),
1 ? eetlepel lichte sojasaus,
1 eiwit, losgeklopt,
24 kant en klare wontonvelletjes, vers of uit de diepvries,
1 liter Kippenfond,
2 kleine kroppen Paksoi, in de lengte in vieren gesneden,
zout en witte peper naar smaak.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het varkensgehakt de witte stukken van de bosuitjes, 4 plakjes gember, de koriander, de waterkastanjes, de sojasaus en het eiwit in een kom door elkaar kneden tot alle ingredienten goed zijn vermeng.
Van het gehaktmengsel 24 balletjes draaien en die op bakpapier leggen. In het midden van elk wontonvelletje een balletjes leggen. Randen van het velletje met water bevochtigen en het velletje diagonaal dichtvouwen. De randen stevig op elkaar drukken.
In een grote pan water met wat zout aan de kook brengen. De rest van de gember erbij doen. De wontons ongeveer 5 ? minuut laten koken, tot ze naar de oppervlakte drijven. Met een schuimspaan uit de pan nemen en ze over vier soepkommen verdelen.
Kippenfond in een pan aan de kook brengen. Paksoi in de pan doen, blancheren en op smaak brengen met zout en peper. De soep over de wontons gieten. Paksoi gelijkmatig verdelen. Ten slotte de soep met de groene delen van de bosuitjes garneren.

Bereidingstijd ca 20 minuten.

bevat per persoon 142 calorieen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soepterrien
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top