1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. witte chocolademousse

witte chocolademousse

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-02-2001

Ingrediënten 7 personen


200 g witte chocolade (geraspt), 100 g pure chocolade (geraspt), 1/4 ltr stijf geklopte slagroom, 75 g suiker, 2 eiwitten, 250 g mascarpone, 1 borrelglaasje rum



Alsof er een engeltje over je tong piest !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Witte en pure chocolade raspen, slagroom stijf kloppen en eiwitten plus suiker stijf slaan.

Bereidingswijze

Witte choc.rasp au bainmarie smelten (of 2 min. in Magnetron 400W). Mascarpone en rum door gesmolten witte chocolade mengen. Slagroom er door heen spatelen. Pure choc.snippers er door heen spatelen. Tot slot eiwitten in 2 porties er door heen spatelen.

Serveertip

Garneren met mini-amarettokoekjes of met amarenenkersen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van argos2


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van argos2
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top