Keizerlijke Loempias

  • Aziatisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-02-2001

De echte Vietnamese loempiaatjes

Deel dit recept

Ingrediënten
Vulling-ingredienten:
500 gram mager varkensvlees (fijngehakt), 200 gram garnalen (gehakt), 100 gram krab, 5 lente uitjes (fijngehakt), 2 teentjes knofloop (uitgeperst), 3 boszwammetjes (geweekt in water), 50 gram glasvermicelli (geweekt in water), 1/2 middelgrote wortel (flinteren), 1 eiwit, snufje peper, 1 theelepel suiker, snufje zout, 1 eetlepel vissaus.
Velletjes:
25 velletjes gedroogd rijstpapier, water, frituurolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Frituurpan, bananenblad (niet noodzakelijk)

Voorbereiding

Meng de vulling-ingredienten in een grote schaal. Maak het rijstpapier zacht door er een bananenblad op te leggen of gewoon te besprenkelen met een beetje water.

Bereidingswijze

Leg twee theelepels vulling op het rijstpapier. Vouw de linker- en rechterkant van het papier naar binnen en vrol vervolgens van de onderkant naar boven op. Rol de velletjes niet te stevig, zodat ze niet breken. Frituur de loempiaatjes goudbruin.

Serveertip

Onmisbaar bij deze Vietnamese loempiaatjes is Nuoc Mam Cham. Kijk naar mijn overige gerechten voor de bereidingwijze van deze dipvissaus. Gebruik daarnaast als garnering enkele verse geurende kruideblaadjes (mengsel van basilicum, munt en koriander) en wat ijsbergsla met tauge.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92 01-03-2001

heel erg lekker, ik neem het mee, als ik ze maak ga ik op zoek naar je visdipsaus, je hoort natuurlijk wat ik ervan vond. Voorlopig zeer bedankt, Carla

adeline_a avatar
adeline_a 01-03-2001

Het recept lezen is al smullen! Bedankt Groetjes van An

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten