1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gratin Marguerita

Gratin Marguerita

Door: nicaise

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2001

Ingrediënten 4 personen


50 gr margarine, peper naar smaak, 400 gr tomaten, 1 courgette, 400 gr aardappelen, 1 teen knoflook, 2 dl room, 100 gr Mozarella,



Een heerlijke aardappelgratin met tomaten en courgette

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Strijk een vuurvaste schotel in met een ruime noot margarine en strooi er lichtjes peper en zout in.
Verwijder het kroontje van de tomaten, was ze en snij ze in schijfjes van 1 cm. dik.
Was de courgette en snij ze in schijfjes van 3 mm. dikte. Schil de aardappelen en snij ze in flinterdunne schijfjes.
Schik deze 3 groenten in 3 rijtjes in de ovenschotel, zo krijgt u de kleuren van de Italiaanse vlag.
Strooi er een versnipperd teentje look over en breng op smaak met wat peper en zout. Giet er de room over en plaats de schotel 40 min. in de oven op 160?. Na de gaartijd strooit u er de mozzarela over en laat u het gerecht gratineren onder een voorverwarmde grill.
Hou de gratin warm op de zijkant van de barbecuegrill en serveer met het vlees van uw keuze.
Schenk hierbij een rode of rose wijn.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicaise
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top