gegratineerde aardappels
- Nederlands, Bijgerecht
- 30-60 min.
Dit recept heb ik gekregen van 1 van mijn leerlingen, die dit tijdens de verzorgingsles heeft gemaakt en het is heerlijk!
Ingrediënten 2 recipe.people
500 gran aardappelen, 200 gram melk, 50 gram slagroom, 2 teentjes knoflook, peper, zout en nootmuskaat en geraspte kaasVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 391,48 kcal |
Koolhydraten | 53,76 g |
Eiwitten | 12,91 g |
Vetten | 12,74 g |
Benodigdheden
pan, ovenschaalVoorbereiding
aardappelen schillen en de aardappels wassen en in plakjes van 0.3 cm snijden
Bereidingswijze
Breng de melk en de room aan de kook en pers de teentjes knoflook hier in. Breng dot mengsel op smaak met zout en peper en nootmuskaat, Voeg de aardappelschijfjes hierbij en kook dit in ca. 20 minuten gaar. Doe alles in een ovenschaal en strooi er geraspte kaad overheen en in een hete oven ca. 15 min. laten opwarmen en kleuren.
Serveertip
lekker met een frisse salade en een tartaartje