1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appeltaart
  5. Grootmoeders appeltaart met kaneelijs

Grootmoeders appeltaart met kaneelijs

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-02-2001

Ingrediënten 8 personen


300 gram bloem, 100 gram witte basterdsuiker, 1 ei, 200 gram boter, 150 gram amandelspijs, 1 kilo Elstar appelen, 75 gram rozijnen, 50 suiker, 3 eetlepels citroensap, 2 theelepels kaneel, 1 losgeklopt ei, 1 liter kaneelijs.



Met de geur van vroeger en de smaak van nu, warm of koud gegeten, dat is genieten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de bloem met de suiker, het ei en zout. Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen fijn tot een kruimelig deeg. Kneed alles met een koele hand tot een stevig deeg en laat dit 30 minuten afgedekt in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in. Stuif een beetje bloem op het werkvlak en rol 2/3 deel van het deeg met een bebloemde deegroller uit tot een lap van 1/2 cm dik. Bekleed de bodem en de zijkanten van de vorm ermee. Bestrooi de deegbodem met verkruimelde amandelspijs. Schil de appels en snijd het vruchtvlees in schijfjes. Meng de rozijnen, de suiker, citroensap en kaneel erdoor. Schep de vulling in de vorm. Rol het overgebleven deeg uit, snijd er smalle repen van en leg ze kruiselings op de taart. Bestrijk deze met losgeklopt ei en bak de taart 1 uur op de laagste richel in de oven.

Serveertip

Serveer de warme appeltaart, in punten gesneden met een bolletje kaneelijs.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top