1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Coq Au Vin

Coq Au Vin

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-02-2001

Ingrediënten 2 personen


 300 gram kipfilets
 30 ml zonnebloemolie
 1 eetlepel bloem
 150 ml droge witte wijn
 50 ml wijnazijn
 2 eetlepels citroensap
 250 ml kippenbouillon
 1 teen knoflook, fijn geperst
 150 gram wortels, in dunne plakjes
 ? ui in dunne ringen
 100 gram gemengde paddestoelen
 1 laurierblaadje
peper en zout naar smaak
 1 bouquet garni: 2 takjes tijm, 2 takjes peterselie en 2 takjes majoraan, vastgebonden met een
touwtje
 125 ml Room Culinair



Snelle versie van deze bekende Franse ovenschotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de kipfilets in olie in 3 minuten per kant goudbruin. Haal de kip uit de pan, en voeg al roerend de bloem toe. Voeg scheutje voor scheutje wijn, azijn, citroensap en bouillon toe.
Schep knoflook, wortels, ui, paddestoelen, laurierblad, kip, zout, peper en bouquet garni in de pan en laat 15 minuten zachtjes koken.
Haal het laurierblad en bouquet garni er weer uit en roer de Room Culinair door het stoofpotje.
Verwarm nog een minuut of twee mee.

Serveertip

Lekker met wilde rijst en broccoli.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top