1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Tarte tatin
  5. Tarte Tatin Van Banaan

Tarte Tatin Van Banaan

  • Frans, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-02-2001

Ingrediënten 4 personen


 6 bananen, geschild en in dikke plakken gesneden
 sap van een citroen
 100 gram witte basterdsuiker
 25 gram boter
 1 rol bladerdeeg (France Patisserie)


Verder heb je nodig


 lage bakvorm met een doorsnede van 20 cm
 bakpapier


Tarte Tatin Van Banaan
Tarte Tatin Van Banaan

Een variatie op de Franse klassieker, deze keer met banaan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220?C.
Vet het bakblik in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Meng de bananenplakjes met het citroensap. Smelt de boter in een pannetje met een scheutje water en een klontje boter, zet vuur iets hoger en laat dit zachtjes koken tot de suiker een gouden karamelkleur heeft.
Schenk de karamel in de bakvorm, schep de stukjes banaan in de bakvorm. Snij een cirkel uit het stuk bladerdeeg die 4 cm groter is van doorsnee dan het bakblik zelf, en leg deze over de vulling.
Stop de deegranden in om de vulling goed af te dekken. Prik met een sateprikker een gaatje in het deeg. Bak de taart 15 minuten en laat hem vervolgens afkoelen. Keer de taart met behulp van een bord, verwijder bakpapier en serveer hem in punten.

Serveertip

Lekker met vanille-ijs en slagroom



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top