1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Yemistes (Gevulde Groenten Uit Turkije)

Yemistes (Gevulde Groenten Uit Turkije)

  • Turks, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2001

Ingrediënten 4 personen


6 vleestomaten
2 courgettes
zout
peper
300 g rijst
1 flinke ui
1/2 dl olie
250 g (lams)gehakt
1 teen knoflook
100 rozijnen
1 theelepel kaneel
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel majoraan
2 bouillontabletten voor 8 dl bouillon
50 g amandelschaafsel of pijnboompitten





Een van de lekkerste (voor)gerechten uit de Turkse keuken zijn de gevulde groenten, die daar per soort in ovenschalen in de koelvitrine staan en dus ook koud worden geserveerd. Maar ook warm en als hoofdgerecht smaakt Yemistes heerlijk zuidelijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De vleestomaten halveren, uithollen, met zout en peper bestrooien en omgekeerd wegzetten. De courgette in 5 cm hoge stukken snijden en met een meloenboor uitsteken zodat een bakje ontstaat en met zout bestrooid omgekeerd wegzetten. Het tomaatvruchtvlees (zonder vocht en zaad) klein snijden. De rijst spoelen. De gesnipperde ui in de olie fruiten, het lamsgehakt toevoegen en kort bakken, de rijst toevoegen en glazig bakken. De knoflook erboven uitpersen, de rozijnen, tomaatstukjes en specerijen en nog wat peper toevoegen en 6 dl bouillon van tablet erbij schenken. De rijst op laag vuur gaar laten worden en tot slot het amandelschaafsel of de pijnboompitten toevoegen. De tomaathelften en courgettestukken vullen met de rijst en ze in een pan zetten. Hierbij 2 dl bouillon van tablet schenken en de groenten op laag vuur, afgedekt, gaarstoven.

Serveertip

Koud of warm serveren met de rest van de rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pilorus


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pilorus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top